Luistelukoulu aloitusopas
Julkaistu: 02.10.2018 00.00

Luistelukoulu aloitusopas

Tervetuloa TarU Hockeyn järjestämään luistelukouluun. Tässä luistelukoulun aloitusopas, josta näet yleiset ohjeet harrastuksen aloittamiseen. Olethan tarvittaessa yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää!

Ryhmät

Luistelukoulussa on 2 ryhmää. Kahdella ryhmällä pyrimme tarjoamaan jokaiselle omaa taitotasoa ja innostusta vastaavan oppimisympäristö.

Tuoliryhmän lapset ovat jäällä elämänsä ensimmäisiä kertoja ja tarvitsevat paljon tukea pystyssä pysymiseen. Tuoliryhmä on luistelukoulun kahvion puoleinen ryhmä. Opetuksessa on luistelutaidon alkeisopettelua, leikkejä sekä tehtäviä. Suositeltavaa on että mukana on oma aikuinen.

Leikkiryhmän lapsilla on jo hieman enemmän kokemusta luistelusta. Opetus sisältää luisteluharjoituksia, leikkejä, pelejä, kisoja sekä tehtäviä. Leikkiryhmä on kentän keskialueella.

Aikataulut

  • Klo 10:05-10:55 Alkeisryhmä, leikkiryhmä ja kiekkoeskari

Huom! Klo 9:00 ryhmä on vain luistelukoulun ensimmäisellä viikolla. 13.10.2018 alkaen kaikki luistelukoululaiset klo 10:05 ryhmään.

Siirtyminen ryhmien välillä

Alkeisryhmästä leikkiryhmään ja leikkiryhmästä alkeisryhmään voi siirtyä ilman ilmoittamista. Aloituskerralla teemme myös ohjaajien toimesta siirtoja, jos katsomme sen tarpeelliseksi lapsen kannalta. Luistelukoulusta voi siirtyä ilmoittamalla (sähköposti/tekstari) kiekkoeskariin tai kiekkokouluun.


Ohjeita vanhemmille

Vanhemmat pukevat lapsensa hyvissä ajoin pukuhuoneessa. Ohjaa lapsi jäälle tai odottamaan vaihtoaitioon jäälle pääsyä. Ahtauden vuoksi vaihtoaitio on tarkoitettu ohjaajille, huoltajille sekä seuran toimihenkilöille ja on suositeltavaa, että vanhemmatseuraavat harjoitusta katsomosta tai kaukalon päädystä. Mikäli lapsi tarvitsee huoltajaa vaihtoaitiossa rohkaistuakseen, niin tässä tapauksessa huoltaja saa olla lähettyvillä.

Sido luistimet riittävän kireälle, jotta ohjaajien aika ei kulu niiden kiristämiseen. Tarvittaessa autamme lasta sitomisessa myös harjoitusten aikana. Suosittelemme että kypärään laitetaan lapsen nimi sekä syntymävuosi.Varusteisiin on hyvä myös laittaa nimi, etteivät mene sekaisin. Jäälle sopivia harjoituspaitoja on myynnissä jäähallin kahviossa.

Varusteet

Pakolliset varusteet on ristikollinen kypärä, kaulasuoja ja luistimet. Tämän lisäksi suositellaan paksuja käsineitä. Vaatetuksena on hyvät ulkovaatteet/kevythaalari. Muista pestä kuraiset haalarit ennen jäälle tuloa! Pipoa ei tarvitse kypärän alle, sillä jäällä tulee lämmin ja hallissa ei ole pakkasta


Kuvassa täysimittainen jääkiekkovarustus. Varusteiden ei tarvitse olla uusia. Lasten varusteet säilyvät usein pitkään käyttökuntoisina ja niitä voi etsiä erilaisilta kirpputoreilta. TarU Hockeylla on myös 3 kpl lainavarusteita, jos haluaa kokeilla.

Vakuutus

Syksystä 2018 alkaen seurat eivät saa tehdä enää ryhmävakuutuksia, vaan jokaisen osallistujan on tehtävä oma 2€ seurapassi (tuoteseloste). Seurapassin pääset ostamaan helposti lisenssikaupasta

Luistimien teroitus

Seuran juniorijoukkueet teroittavat luistimia 3€ hintaan erikseen tiedotettuina ajankohtina. Hyväkuntoiset terät on edellytys mukavalla harrastamiselle. Luistelukoulun aloituskerralla on huoltaja paikalla ja teroitus alkaa 30 min ennen aloitusta.

Aikuinen mukaan jäälle

Suosittelemme, että tuoliryhmäläisen kanssa tulee oma aikuinen mukaan jäälle. Lapsia on ryhmässä useita ja oma aikuinen/vanhempi sisar helpottaa lapsen jäällä olemista. Aikuiselle suositellaan luonnollisesti kypärää päähän turvallisuuden ja esimerkin takia. Kengät jalassa ei saa tulla jäälle lasten turvallisuuden/jään kunnossa pysymisen vuoksi!

Tiedotus

Tiedotus tapahtuu kotisivujen asiakasrekisterin kautta. Mikäli haluat postin myös toiselle vanhemmalle, niin ole yhteydessä. Suosittelen myös tykkäämään TarU Hockeyn FB-sivuista, jossa tiedotetaan ajankohtaisista seuran asioista.

Laskutus

Olemme siirtyneet sähköiseen laskutukseen ja lähetämme ensisijaisesti laskut sähköpostiin. Luistelukoulua voi kokeilla kaksi kertaa. Jos luistelukoulua ei halua jatkaa, niin peruutus tulee tehdä sähköpostilla mainiten lapsen nimi. Peruutukset tehdään osoitteeseen isotalo.lauri@gmail.com

Luistelukoulusta jääkiekkoon

Luistelukoulu on ensiaskel lapselle, joka tykkää liikkua luistimilla. Luistelukoulun jälkeen voi siirtyä TarU Hockeynsamalla kausimaksulla kiekkoeskariin. Kiekkoeskariin siirtymiseen riittää ilmoitus sähköpostilla tai tekstarilla, että haluaa vaihtaa ryhmää.

Yhteysteidot

Lauri Isotalo
TarU Hockey toiminnanjohtaja/luistelukouluvastaava
050-3423000
isotalo.lauri@gmail.com

Seuran uusimmat

Tarvasjoen Urheilijat Ry

Y-tunnus: 0243142-9


Jäähalli 

Auranmaan tekojaarata Oy

Areenatie 30 

21450 Tarvasjoki