Halloween-vieraissa
Julkaistu: 02.11.2020 00.00

Lauantaina 31.10. The Joukkue kävi viettämässä mukavan illan Matinkylän jäähallilla Kiekko-Espoo Bluesin vieraana. Vastassa oli sarjakärki, joka oli voittanut kaikki ottelunsa ensimmäistä sarjamittelöä lukuun ottamatta.

Kiekko putosi jäähän kukonlaulun aikaan 19:50. Ajassa 5:30 eräs A. Raitaluoma kävi nakkaamassa kiekon häkkiin tuoreilla jaloilla. Liukasliikkeinen V. Timonen teki puolestaan temput vajaan kahden minuutin kuluttua ja kun vielä pehmeäkätinen V. Jokinen viimeisteli V. Einälän tarjoilusta kolmannen kassin pelikellon näyttäessä 9:40, olivat isännät pakotettuja ottamaan aikalisä.

Toisessa herrasmieskiekkoerässä Espoo laittoi lätkän kertaalleen TarU:n verkkoon. Tasaisempaa vääntöä, eikä maalin lisäksi kirjattu kuin kaksi jäähyä tilastoihin.

Mitäs kolmannessa erässä sitten tapahtui? No, vastustaja teki kolme maalia. Näistä (tai muistakaan espoolaisten maaleista) yksikään ei mennyt maalin suulla ahkeroineen O. Hällforsin piikkiin, vaan ne olivat hyvän vastustajan tekemällä tehtyjä maaleja. Mutta miten vastasi The Joukkue? TarU:n pojjaat ne veivasivat neljä maalia suut messingillä ja näyttivät pääkaupunkiseudun jääkiekkoposselle, miten meillä Tarvasjoella pelataan JOUKKUEENA ja keskitytään laadukkaaseen kiekkoon – ottamatta turhia jäähyjä. Pisteille viimeisessä erässä pääsivät Kauppi, Kavén, Jokinen, Timonen, Einälä, Salminen, Raitaluoma, Wahlsten ja Thompson, joten laajalla rintamalla onnistuttiin.

Loppulukemaksi kirjattiin 4-7. TarU:n Hällfors oli kiekon edessä 33 kertaa ja näistä osa oli peräti yliluonnollisia pelastuksia. Isäntäjoukkueen veräjällä jouduttiinkin sitten hyppimään kiekon eteen 62 kertaa. Vaikka lopputulos olisi ollut mikä hyvänsä, tarulaiset voittivat ennen kaikkea itsensä. Peli-ilo oli konkreettisesti läsnä, samoin vastustajan ja tuomariston kunnioittaminen, yhteishenki ja reilu peli. Esimerkillistä toimintaa, joka sai yleisönkin herkistymään.

Niin ja tuo Kiekko-Espoo Bluesin ensimmäinen sarjavastustaja, jolle se joutui syyskuun puolivälissä antautumaan, oli eräs sarvipäinen joukkue Liedon laidunmailta…

Kuva: Sanna Kavén 2020