Luistelukoulun aloitusopas
Julkaistu: 02.10.2019 00.00

Luistelukoulun aloitusopas

Tervetuloa TarU Hockeyn järjestämään luistelukouluun. Tässä luistelukoulun aloitusopas, josta näet yleiset ohjeet harrastuksen aloittamiseen. Olethan tarvittaessa yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää!

Ryhmät

Luistelukoulussa on 2 ryhmää. Kahdella ryhmällä pyrimme tarjoamaan jokaiselle omaa taitotasoa ja innostusta vastaavan oppimisympäristö.

Tuoliryhmän (Alkeisryhmä) lapset ovat jäällä elämänsä ensimmäisiä kertoja ja tarvitsevat paljon tukea pystyssä pysymiseen. Tuoliryhmä on luistelukoulun kahvion puoleinen ryhmä. Opetuksessa on luistelutaidon alkeisopettelua, leikkejä sekä tehtäviä. Suositeltavaa on että mukana on oma aikuinen tai sisar lapsen turvana luistimet jalassa.

Leikkiryhmän lapsilla on jo hieman enemmän kokemusta luistelusta. Opetus sisältää luisteluharjoituksia, leikkejä, pelejä, kisoja sekä tehtäviä. Leikkiryhmä on kentän keskialueella.

Aikataulut

  • Klo 10:10-10:55 Alkeisryhmä, leikkiryhmä

Siirtyminen ryhmien välillä

Alkeisryhmästä leikkiryhmään ja leikkiryhmästä alkeisryhmään voi siirtyä ilman ilmoittamista. Aloituskerroilla teemme myös ohjaajien toimesta siirtoja ryhmästä toiseen, jos katsomme sen tarpeelliseksi lapsen kannalta. Luistelukoulusta voi siirtyä ilmoittamalla (sähköposti/tekstari) kiekkoeskariin tai kiekkokouluun.


Ohjeita vanhemmille

Vanhemmat pukevat lapsensa hyvissä ajoin pukuhuoneessa. Ohjaa lapsi jäälle tai odottamaan vaihtoaitioon jäälle pääsyä. Ahtauden vuoksi vaihtoaitio on tarkoitettu ohjaajille, huoltajille sekä seuran toimihenkilöille ja on suositeltavaa, että vanhemmatseuraavat harjoitusta katsomosta tai kaukalon päädystä. Mikäli lapsi tarvitsee huoltajaa vaihtoaitiossa rohkaistuakseen, niin tässä tapauksessa huoltaja saa olla lähettyvillä. Varsinkin nyt korona aikana pyritään huomioimaan 1-2 metrin turvaetäisyys!

Sido luistimet riittävän kireälle, jotta ohjaajien aika ei kulu niiden kiristämiseen. Tarvittaessa autamme lasta sitomisessa myös harjoitusten aikana. Suosittelemme että kypärään laitetaan lapsen nimi sekä syntymävuosi.Varusteisiin on hyvä myös laittaa nimi, etteivät mene sekaisin. Jäälle sopivia harjoituspaitoja on myynnissä jäähallin kahviossa.

Koronaepidemia turvallisuusohjeet luistelukoululle

  • Luistelukouluun otetaan vain 50 lasta.
  • Suositeltavaa on, että luistelukouluun tulee lapsen lisäksi vain yksi aikuinen saattaja.
  • Luistelukoululle on varattu kolme pukukoppia (Kopit 1-3). Täytetään kopit tasaisesti! Koppi 4 on kiekkoeskarilaisille.
  • Pese kädet lähtiessä hallille ja desinfioi kädet tullessasi jäähallin desinfiointipisteellä!
  • Pyri pitämään 1-2 metrin turvaetäisyyttä käytävillä ja pukukopissa. Kevätkaudella kaikilla yli 12-vuotiailla on maskivelvoite jäähallissa. Luistelukoulussa maskivelvoite on myös jäällä!
  • Pue lapsesi mahdollisimman valmiiksi ennen jäähallille tuloa. Jäähallilla voit sitoa luistimet ennen jäälle siirtymistä.
  • Alkeisryhmän tunti ei sisällä mehutaukoa ruuhkan välttämiseksi. Leikkiryhmän lapset voivat ottaa mukaan oman nimikoidun juomapullon.
  • Lataa puhelimeen koronavilkku sovellus!
  • Älä tule hallille kipeänä. Ei lapsi eikä aikuinen.

Varusteet

Pakolliset varusteet on luistelukypärä (suositellaan ristikollista kypärää), kaulasuoja ja luistimet. Tämän lisäksi suositellaan paksuja käsineitä. Vaatetuksena on hyvät ulkovaatteet/kevythaalari. Muista pestä kuraiset haalarit ennen jäälle tuloa! Pipoa ei tarvitse kypärän alle, sillä jäällä tulee lämmin ja hallissa ei ole pakkasta

Kuvassa täysimittainen jääkiekkovarustus. Varusteiden ei tarvitse olla uusia. Lasten varusteet säilyvät usein pitkään käyttökuntoisina ja niitä voi etsiä erilaisilta kirpputoreilta. TarU Hockeylla on myös 3 kpl lainavarusteita, jos haluaa kokeilla.

Vakuutus/seurapassi (pelipassi)

Luistelukouluvakuutus tulee hankkia henkilökohtaisesti. Seurapassin/vakuutuksen hinta on 3€. Lue vakuutuksesta ja pelipassista täällä https://www.taru.fi/jaakiekko/joukkueet/6573/uutis...

Luistimien teroitus

Seuran juniorijoukkueet teroittavat luistimia 3€ hintaan. Huoltaja on paikalla pääsääntöisesti joka toinen kerta. Hyväkuntoiset terät on edellytys mukavalla harrastamiselle. Luistelukoulun aloituskerralla on huoltaja paikalla ja teroitus alkaa 30 min ennen aloitusta. TarU Hockey kannattajakortilla teroitus on 2€/pari https://www.taru.fi/jaakiekko/yhteistyo/29013/hirv...

Aikuinen mukaan jäälle

Suosittelemme, että tuoliryhmäläisen kanssa tulee oma aikuinen mukaan jäälle. Lapsia on ryhmässä useita ja oma aikuinen/vanhempi sisar helpottaa lapsen jäällä olemista. Aikuiselle suositellaan luonnollisesti kypärää päähän turvallisuuden ja esimerkin takia. Kengät jalassa ei saa tulla jäälle lasten turvallisuuden sekä jään kunnossa pysymisen vuoksi!

Tiedotus

Tiedotus tapahtuu kotisivujen asiakasrekisterin kautta. Mikäli haluat postin myös toiselle vanhemmalle, niin ole yhteydessä. Suosittelen myös tykkäämään TarU Hockeyn FB-sivuista, jossa tiedotetaan ajankohtaisista seuran asioista.

Laskutus

Luistelukoulua voi kokeilla kaksi kertaa ilman maksuvelvoitetta. Peruutukset tehdään sähköpostilla (toiminnanjohtaja.taru@gmail.com). Lähetämme luistelukoululaskun toiminnan alettua lokakuussa sähköpostiin. M

Luistelukoulusta jääkiekkoon

Luistelukoulu on ensiaskel lapselle, joka tykkää liikkua luistimilla. Luistelukoulu osallistumisen voi vaihtaa veloituksessa Vasa-passiin, joka oikeuttaa osallistumisen seuran kiekkokouluryhmiin.

Yhteysteidot

Lauri Isotalo
TarU Hockey toiminnanjohtaja/luistelukouluvastaava
050-3423000
isotalo.lauri@gmail.com

Seuran uusimmat

Tarvasjoen Urheilijat Ry

Y-tunnus: 0243142-9


Jäähalli 

Auranmaan tekojaarata Oy

Areenatie 30 

21450 Tarvasjoki