Toiminnanjohtajan maaliskuun tervehdys
Julkaistu: 19.03.2021 00.00

Toiminnanjohtajan maaliskuun tervehdys

Vähän päivässä, mutta paljon viikossa.

Kevät alkaa tehdä tuloaan ja toivottavasti myös epävarmuuden ajat alkavat kääntyä luottamukseksi tulevaan. Reilu vuosi sitten kaikki toiminta päättyi kuin napinpainalluksella ja varsinkin seuratoiminnan järjestämisen näkökulmassa viime vuotinen tapa oli helppo. Tällä hetkellä emme tiedä jatkuuko kausi vielä viikon, 4-5 viikkoa tai jopa kaksi kuukautta. Jokatapauksessa vire tarvii pitää kaikessa yllä, sillä mikäli tilanne helpottuu, niin pelit pääsevät jatkumaan. Toisaalta pelien jatkumista kovin odottaa, mutta samalla herää mietintöjä, mitä kauden jatkuminen niin pitkälle kesään käytännössä tarkoittaisi.

Jokatapauksessa tulevan kauden suunnittelu etenee omalla painollaan. Tällä hetkellä voin ylpeänä todeta, että seuran organisaatio tulee olemaan taas iskussa. Toiminnan vahvuus on ollut viime vuosina jatkuvuus ja yhä parantunut toiminnan suunnitelmallisuus. Toki teroitettavaa aina löytyy, mutta kun vastuualueet jaetaan hyvin, niin saadaan hyvin aikaiseksi. "Vähän päivässä, mutta paljon viikossa"- on loistava sanonta muuan entiseltä puheenjohtajalta. Vaikka itse kerronkin, niin TarU Hockey on tällä hetkellä paremmissa käsissä kuin koskaan. Tällä kertaa voidaan sanoa monikossa "käsissä", sillä toimintaa järjestää isompi porukka jääkiekon ammattitaitoisia tekijöitä. Organisaation lisäksi iskussa tulee olemaan myös joukkueiden valmennustiimit. Korona-ajan jälkeen paistaa halu tehdä asioita taas normaalisti. Harjoitella, pelata ja tehdä yhteistyötä. Tällä hetkellä seuratyön kaksi merkittävää elementtiä; yhteistyö ja pelit, on otettu pois. Jäljellä jää vain arki.

Uuden strategian myötä tulemme keskittymään yhä enemmän arkiseen laatuun ja uuden oppimiseen. Strategiatyötä tehdään parhaillaan ja nyt halutaan työhön mahdollisimman laajaa sparrausta. Strategia tulee sisältämään urheilun, harrastamisen, yhteisöllisyyden sekä oppimisen elementit. Strategiaa ei tehdä vain harrastajilla, vaan koko yhteisölle. Tavoitteena on, että strategia saa kosketuspinnan meihin kaikkiin. Seurassa yhtä tärkeässä roolissa on itse harrastajat kuin harrastuksen mahdollistajat. Aina harrastuksen seuraajista puhumattakaan.

Kevät on aina uusien suunnitelmien kulta-aikaa. Tulemme tiedottamaan tulevan kauden joukkuekuulumisista joukkuekohtaisilla TEAMS-palavereilla huhtikuun aikana. Näissä palavereissa vaihdetaan kuulumisia joukkueen toimintaan liittyen sekä suunnitellaan sekä tiedotetaan tulevaa. Yksi oleellinen osa on kertoa tulevan strategian sisällöstä ja miten se tulee näkymään lasten ja nuorten harrastusten toteuttamisessa. Teams-palaverien aikataulu tullaan sopimaan maaliskuun aikana ja toivottavaa olisi, että mahdollisimman moni vanhempi pystyy palavereihin osallistumaan.

Vielä lopuksi haluan toivottaa tsempit ehkä raskaallekin korona arjelle. Vähän päivässä, mutta paljon viikossa etenee kevät kohti valoisampaa kesää.


Lauri Isotalo
TarU Hockey toiminnanjohtaja






Tarvasjoen Urheilijat Ry

Y-tunnus: 0243142-9


Jäähalli 

Auranmaan tekojaarata Oy

Areenatie 30 

21450 Tarvasjoki