Strategiakausi 2018-2021 VALMENNUSTYÖ
18.11.2018 13:24 Uutiset / Jääkiekko etusivu

Strategiakausi 2018-2021 VALMENNUSTYÖ

Strategiakauden 2018-2021 toinen painopiste on valmennustyö.

Kasvatus ja suunnitelmallisuus

Kaiken seuran valmennustoimnin tulee olla suunniteltua. Valmennusryhmä tekee toiminnasta kausisuunnitelman, joka pohjautuu TarU Hockeyn pelaajapolun tavoitteisiin. Kausisuunnitelma jaetaan kuukausi-, viikko- ja harjoitus- ja harjoitetasolle. Kausisuunnitelmissa huomioidaan TarU Hockeyn asettamat kauden painopisteet, jotka ovat samansuuntaiset TPS Sateenvarjokannattajaseuran painopisteiden kanssa. Valmennus seuraa pelaajien kehittymistä mitattavilla testeillä, joiden avulla pelaaja ja valmennus saavat yksilöllistä tietoa kunkin pelaajan omasta kehittymisestä. Samalla pelaajaa osallistetaan oman kehittymisen seuraamiseen ja harjoitteluun. Valmennuspäällikkö seuraa ja tukee joukkueiden harjoittelua sekä kouluttautumista. Peleissä valmentajat opettavat pelaajia käymällä positiivisen palautteen kautta läpi erilaisia pelitilanteita. Palaute on yksilöllistä ja tapahtuu pääosin pelaajan ollessa vaihdossa.

Valmennusryhmä

Joukkueen valmennusryhmä jakaa toiminnan eri vastuualueet keskenään jokaisen valmentajan vahvuuksia hyödyntäen. Jokainen valmentaja tietää tehtävänsä harjoittelussa ja osaa osallistua valmennustyöhön annettujen painopisteiden avulla. Valmentajia kannustetaan kouluttautumiseen ja käymään sisäistä palautekeskustelua toiminnasta. Seura luo valmentajapolun motivoituneille valmentajille oman osaamisen kehittämiseksi. Valmennustoiminnan tulee olla tavoitteellista.

Maalivahtivalmennus

Seura pitää jatkossakin maalivahtijäitä, joiden kautta jalkautetaan maalivahtiharjoittelun tavoitteita joukkueiden omille jäävuorolle. Tavoitteena on, että jokaiselle joukkueella on koulutettu maalivahtivalmennuksesta vastaava valmentaja. Maalivahdeille on luotu maalivahtipolku, jonka mukaan seuran maalivahtivalmennusta toteutetaan.

Olosuhteet

Seura kehittää ja ylläpitää harjoitteluosolosuhteita joukkueiden tarpeiden mukaan, sekä huolehtii, että käytössä on tarpeellista välineistöä ja niitä on riittävästi. Valmentajia koulutetaan hakemaan tietoa ja käyttämään seuran, jääkiekkoliiton ja järjestöjen tarjoamia materiaaleja valmentamisen tueksi. Joukkueet huolehtivat, että omat harjoitteluvälineet ja olosuhteet ovat mahdollisimman hyvät.


   
Lisää uutisia
Tarvasjoen Urheilijat ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat