TarU - ParSport

ATP-areena, Tarvasjoki

Edustuksen kausi alkoi kotitappiolla

TarU-Hockey Edustus sai kauden avausottelussa vieraakseen ParSportin la 28.9.

Ottelu alkoi melko sekavissa tunnelmissa, ja kiekko poukkoili joukkueelta toiselle lukuisien harhasyöttöjen ja kiekonmenetysten saattelemana. Kun ensimmäistä erää oli pelattu muutama minuutti, alkoi kiekko pyöriä pääosin kotijoukkueen päädyssä ja Parainen alkoi hallita peliä. Ajassa 05:46 maaliverkko heilahti kotijoukkueen päässä ensimmäisen kerran. Hirvilauma sai ensimmäisessä erässä muutamia vastahyökkäyksiä, mutta Paraisten puolustus hoiti vaarallisimmat maalipaikat pois. Ensimmäisen erän loppupuolella Parainen teki vielä kaksi maalia lisää, ja ajassa 19:55 kotijoukkueelle vihellettiin kaksiminuuttinen rangaistus korkeasta mailasta. Niinpä ensimmäiselle erätauolle siirryttiin haastavassa tilanteessa - lukemat taululla 0-3, ja toisen erän alkuun lähes täysi alivoima kestettävänä.

Toiseen erään Hirvilauma sai uuden taisteluilmeen. Erän alun alivoima kestettiin vailla huippuvaarallisia paikkoja, mutta ajassa 22:25 Parainen kasvatti johtonsa jo neljään maaliin kiekonriiston päätteeksi. Ajassa 28.27 kotijoukkueen Kurkisuo ja vierasjoukkueen Lindholm nahistelivat Paraisten maalinkulmalla kaksiminuuttiset molemmille väkivaltaisuudesta. Tasavajaalla pelaamisen aikana koettiinkin kotijoukkueen näkökulmasta ottelun kohokohta: junnujoukkueen valmennusaitiosta joukkueen kokoonpanoon lainattu Marko Mäenpää vapautti upealla läpisyötöllä Kustaa Siikarlan läpiajoon, ja Siikarla nosti kiekon komealla laukauksella Paraisten maalin yläkulmaan! Tilanne 1-4. Erän loppupuolella kotijoukkue pelasi vielä kaksi lähes peräkkäistä kahden minuutin jäähyä alivoimalla, mutta maaliverkko ei soinut kummassakaan päässä. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 1-4.

Kolmannessa erässä Hirvilauma painoi vimmatusti päälle, ja peli siirtyi vierasjoukkueen kenttäpäätyyn. Ajassa 45.42 vierasjoukkueelle tuomittiin kaksiminuuttinen kampituksesta, ja Hirvilauman päävalmentaja Tomi Jylhä osoitti aikalisää. Aikalisän jälkeen kotijoukkueelle syntyikin useita vaarallisia maalipaikkoja, mutta vedot kilpistyivät Paraisten maalivahti Virkkalan suojuksiin tai menivät niukasti ohi. Hiekka tiimalasissa kävi vähiin, eikä kiekko enää mennyt maaliin kummassakaan päässä. Loppusummerin soidessa taululle jäivät lukemat 1-4.

Huolimatta tappiosta Hirvilauman taisteluilme toisessa ja kolmannessa erässä oli esimerkillinen, ja vastaavilla otteilla on pisteitä varmasti luvassa tulevissa peleissä! Kotijoukkueen urakkaa ei myöskään helpottanut, että ottelukokoonpanoon saatiin vain 12 kenttäpelaajaa Paraisten 16 kenttäpelaajaa vastaan. Pää pystyyn, pojat, isät ja fanit - sarja on vielä nuori ja avaustappio nollataan hyväksi havaituin keinoin kohti voittoisia pelejä!