Jalkapallojaoston puheenjohtaja vaihtuu
1.5.2020 13:31 Uutiset / TarU Futis

Jalkapallojaoston puheenjohtaja vaihtuu

Tarvasjoen Urheilijoiden jalkapallojaoston puheenjohtaja vaihtuu.

Istun keittiöni pöydän vieressä ja katson ulos ja mietin; jopas on puheenjohtajuus -kauteni päätös.
Kyllä tämä kevät on aika, jota meistä kukaan ei varmasti tule ikinä unohtamaan.
Mutta vielä tulee hetki, kun voimme järjestää viime kauden palkitsemistilausuuden, pelata yhdessä kentällä ja nauttia jalkapallon tuomista iloista. Vielä kuitenkin täytyy malttaa hetki.

Tarvasjoen jalkapallojaoston toiminnassa olen ollut mukana reilu 3 vuotta. Toimintaan lähdin hieman ”vahingossa”. Olin poikani joukkueen joukkueenjohtaja, sen ainoan joka sillä hetkellä oli toiminnassa. Minut kutsuttiin kokoukseen ja kokouksen jälkeen huomasinkin olevani puheenjohtaja. Ihan ei mennyt niin kuin olin ajatellut:)
En tiennyt jalkapallosta yhtään mitään, puhumattakaan säännöistä. Lapseni harjoitukset ja pelit oli ainoa kosketukseni lajiin. Tartuin härkää sarvista ja alkoi opettelu. Rehellisesti sanoen alku oli todella haastava ja oli vaikeaa päästä sisälle toimintaan täysin ulkopuolisena. Onneksi oma elämäni on aina pyörinyt joukkuelajien ympärillä. Rakkaimpana lajina ringette, josta myös junnuna SM-mestaruus on saavutettu, lukuisten muiden mitalien lisäksi. Täysi-ikäisyyden jälkeen aktiivipelaaminen on jäänyt mutta muu seuratoiminta on alkanut. Olen ollut mukana perustamassa muutamaa seuraa: Huittisiin ja Harjavaltaan sekä valmentanut eri joukkueita vuosia. Näistä vuosista onkin ollut todella paljon hyötyä sekä puheenjohtajana että muutenkin elämässä.
Tärkeimpinä asioina puheenjohtajana ollessani ovat olleet: reiluus, hauskuus sekä edullisuus.
Alussa asetin tavoitteet, joita kohdin olen koko ajan pyrkinyt jalkapallojaostoa viemään. Halusin, että jalkapallossa kaikki pelaavat, emme erottele vaan kaikki ovat yhdenvertaisia. Toinen tavoite oli hauskuus. Koko ajan olen pyrkinyt toiminnassa tuomaan esille sen, että meillä on hauskaa, vaikka toki harjoitella voi halutessaan kovempaakin. Viimeisenä suurena asiana on ollut edullisuus. Harrastuksen tulee olla niin edullista, että ihan jokaisella on siihen mahdollisuus.
Mielestäni näissä olen onnistunutkin hyvin ja kiitostakin on tullut.
Paras mittari on ehdottomasti pelaajien määrän lisääntyminen muutamassa vuodessa reilu kymmenestä nyt lähemmäs sataan. Meille tullaan harrastamaan lähikuntia myöden.
Tietenkään harrastajamäärän lisäystä ei saavuta puheenjohtaja yksin vaan jaosto, vanhemmat ja seurayhteistyö yhdessä.
Seuran sisäinen yhteystyö onkin todellinen rikkaus. On äärettömän hienoa, että jaostot toimivat yhteistyössä yli lajirajojen kunnioittaen eri lajeja ja täydentäen toimintaa. Erityisesti TarU Hockey:n kanssa yhteistyö tulee tulevaisuudessa lisääntymään entisestään. Toki jatkossakin jalkapallo pysyy jalkapallona ja toimintaa kehitetään lajikohtaisesti eteenpäin, mutta yhteistyö luo mahdollisuuksia, joista kumpikin laji hyötyy. Toiminnan kannalta on myös äärimmäisen tärkeää saada toimintaan mukaan aktiivisia vanhempia. Mikään seura ei voi toimia, jos vanhemmat eivät osallistu lapsen harrastukseen aktiivisesti. Toivoisinkin, että jokainen pelaajan vanhempi miettisi; miten minä voisin olla toiminnassa mukana? Sillä jokainen toimintaan osallistuva käsipari on tulevaisuuden kannalta tärkeä.
On ollut todella hienoa olla mukana jalkapallossa sekä ennen kaikkea tutustua lajiin. En olisi ikinä uskonut sanovani: Menkää ihmeessä katsomaan jalkapallopeliä, jalkapallo livenä on ihan mahtavaa seurattavaa. TarU Futiksessa on ollut ihanaa nähdä lapsia iloisena pelaamassa, tutustua vanhempiin ja ihmisiin lajin/seuran ympärillä. Mutta niin ihanaa kuin onkin ollut, puheenjohtajuus vie kuitenkin niin paljon aikaa ja voimia, jonka johdosta oli aika pyytää tilalleni jatkajaa. Uudelle puheenjohtajalle Jukka Heikkiselle toivotan onnea tulevaan ja KIITOS, että otit haasteen vastaan ja viet jalkapalloa Tarvasjoella jatkossakin eteenpäin.

Oma seuratoiminta ei toki kokonaan tähän pääty vaan jään jatkossakin talkootyöläiseksi jalkapallojaoston toimintaan.

Kiittäen Marika Kangassalo   
Lisää uutisia
Tarvasjoen Urheilijat ry
Kategoriat