TarU Hockeylle kultamitali tyttökiekon kehittämisestä!
Julkaistu: 19.09.2020 00.00

TarU Hockeylle kultamitali tyttökiekon kehittämisestä!

Kausi on vasta alkamassa, mutta ensimmäiset mitalit on jo jaettu – Tyttökiekon rekrytoinnin mitaliseurat saivat palkintonsa hyvästä työstä kaudella 2019-2020.

Tyttökiekon rekrytoinnin mitalitavoitteet ja ohjeet niiden tavoitteluun julkaistiin ensimmäistä kertaa kaudella 2018-2019. Ensimmäisen kauden aikana vain yksi seura, Tampereen Ilves täytti kultaseuran kriteerit. Toisella kaudella Ilves sai kulta-kategoriaan mukaan neljä uutta seuraa, kun APV, HIFK, Kiekko-Espoo ja TarU Hockey ilmoittautuivat mukaan tyttökiekon valtakunnallisiin tapahtumiin.

Kultaa

APV
HIFK
Kiekko-Espoo
Ilves
TarU Hockey

Hopeaa

KJT Hockey
Etelä-Vantaan Urheilijat
Mikkelin Jukurit
Kiekko-Nikkarit
Rauman Lukko

Pronssia

Sodankylän Pallo
Kurikan Ryhti
Vaasan Sport
Junior Pelicans

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/it...

Katso lisää, mitä vaaditaan tyttökiekon rekrytoinnin mitalisijoille >>


Tyttökiekon kaksi vuotta sitten alkanut määrätietoinen kehitystyö sai alkunsa kaksi vuotta sitten. Alkuunpaneva voima oli TarU Hockey kasvatti Anni Timosen MM-kisa edustuksen myötä saatu 2000€ kasvattajakorvaus. Korvauksen ehtona oli, että summa tulee käyttää tyttökiekon kehittämiseen omassa seurassa. Käynnistimme TarU Hockeyssa säännölliset tyttökiekon tutustumisjäät kaudella 2018-2019. Saimme hyvän ohjaajan toimintaan, kun seurassa pitkään poikien joukkueissa pelannut Jiina Järvinen otti tyttökiekkokehittäjän vastuun vastaan. Alussa tyttöjä oli paikalla vain muutamia, mutta positiivista viestiä toi se, että tytöt vaihtuivat tapahtumien välillä. Pikkuhiljaa tyttöjä alkoi olla mukana jo kymmenen, jolloin aloimme ensimmäisen kerran puhumaan omasta joukkueesta tytöille. Hyvää taustatukea ja uskoa toiminnalle toi Juha Kleimola ja Tiina Hietamäki lupautuen toimihenkilötehtäviin, jos ja kun tyttöjoukkue saadaan kasaan.

Jiinan jäätyä työesteiden takia pois tyttökiekosta, vastuussa oli hetken junioripäällikkö Petteri Rauhala. Hyvillä asioilla on tapana järjestyä ja Aurassa tyttöfutiksen parissa pitkään toiminut Antti Sirviö tarttui tyttöjen jääkiekkovalmennukseen. Tyttöjen toiminta on kehittyy edelleen kaudella 2020-2021 tyttöjen ollessa mukana myös hirvipassi-hankkeessa, joka mahdollistaa erittäin edullisen harrastuskokonaisuuden. Oma iso askel on myös oma joukkueorganisaatio oman talouden, pelien ja harjoitusten muodossa. Tällä hetkellä tyttöjä on mukana jo kuusitoista ja uusia tyttöjä tulee joka vuosi mukaan.

Tyttökiekossa on valtava potentiaali, jota tulee ehdottomasti hyödyntää. Jääkiekko sopii erinomaisesti tytöille, sillä jääkiekko on joukkuepeli ja tytöt tykkäävät erittäin paljon touhuta oman jengin kanssa. Pidämme lauantai 3.10.2020 tyttökiekon tutustumisjään klo 12:00-13:00! Tapahtuman jälkeen voit jäädä seuraamaan tyttöjen peliä Salon kiekkohaita vastaan. Jää on avoinna kaikille luistelusta ja- tai pelaamisesta kiinnostuneille tytöille! Tutustumisen jälkeen harrastusta voi jatkaa tyttökiekko 2009-2011 joukkueessa tai seuran kiekkokoulussa!

Lue lisää täällä https://www.taru.fi/uutiset/38608/tyttokiekon-tutu...

Kiitos kuuluu koko joukkueelle!

Lauri Isotalo
TarU Hockey toiminnanjohtaja'




Seuran uusimmat

Tarvasjoen Urheilijat Ry

Y-tunnus: 0243142-9


Jäähalli 

Auranmaan tekojaarata Oy

Areenatie 30 

21450 Tarvasjoki