Toiminnanjohtajan helmikuun tervehdys!
Julkaistu: 17.02.2021 00.00

Toiminnanjohtajan helmikuun tervehdys!

Kevät aurinko alkaa lämmittämään sitä enemmän, mitä lähemmäs kauden huipennus tulee. Normaalisti kevät on ratkaisupelien aikaa, mutta tänä vuonna näyttää valitettavasti siltä, että ratkaisupelit jäävät koronan takia pelaamatta. Aika kuitenkin näyttää mitä pelien kanssa käy, sillä jääkiekkoliitto määritteli että kausi voi jatkua aina toukokuulle asti.

TarU Hockeylle maaliskuu on kuitenkin erittäin merkityksellinen. Olympiakomitean laatuauditointi lähenee huipennustaan ja tavoitteena on, että ennen kauden päätöstä saamme juhlistaa laadukkaan seuran sertifikaattia lasten ja nuorten liikunnan osalta. Tähän mennessä auditointiprosessia on tehty neljän työryhmän kanssa, johon jokaiseen on kuulunut neljästä kuuteen ihmistä. Auditointiprosessissa on ollut mukana valmentajia, joukkueenjohtajia, huoltajia, isiä ja äitejä. Seurassamme on aina tehty asioita oikeaan suuntaan, mutta antoi tähtiseura hanke myös ajateltavaa. Esimerkiksi koulujen opetussuunnitelmat on vuosia tähdännyt osallistuttamiseen. Mutta onko urheiluseuroissa tehty näin joukkueurheilun osalta? Pitää myöntää, että tässä olemme takamatkalla, jota tulee kehittää määrätietoisesti. On osattava kuunnella harrastajaa ja löydettävä jokaisen yksilön vahvuudet. Tämä ei tarkoita, että urheilusta otetaan jotain pois, vaan päinvastoin se voi antaa jotain paljon enemmän. Itse tekijä tietää parhaiten mikä tuntuu hyvältä ja miten hän on valmis panostamaan lajinsa eteen. Oikeanlaisella lähestymistavalla herätetään valtava motivaatiokipinä lajiin, jota on mahdonta saavuttaa edes parhaissa treeneissä.

Toinen iso asia keväälle on TarU Hockeyn uuden strategian laadinta. Harmittavasti emme voi tällä hetkellä kokoontua sitä yhdessä miettimään, joten valmistelu työtä ja ajatushautomoa tehdään pienemmässä piirissä. Toki palautetta on kerätty muutaman vuoden ajan seurakyselyillä, valmentajakyselyillä ja viimeisimpinä pelaajan fiiliskyselyillä. Kun nämä yhdistetään edellä mainittuun auditointiprosessiin sekä syksyllä 2019 määritettyihin arvoihin, niin saadaan aika hyvä kattavuus ja näkymä suuntaviivoille vuoteen 2024. Missä asioissa meidän tulee olla parempia, mitä voimme edelleen terävöittää ja missä haluamme positiivisella tavalla erottautua.?

Tärkein, eli jalkauttamisvaihe koskee meitä kaikkia ja myös se, mitkä teemat nostetaan strategian suuntaviivoista kausikohtaisiksi kehityskohteiksi toimihenkilöiden toimesta. Järjestämme keväällä (tai viimeistään alkukesällä) tilaisuuden, jossa tehtyjä suuntaviivoja pääsee haastamaan. Jokaisella on käsitys minkälaisessa seuratoiminnassa haluaa olla mukana ja silloin on oikea hetki kertoa siitä oma mielipide. Tavoitteena on, että uusi visio vuoteen 2024 on luotu kesään mennessä ja strategiset suuntaviivat sen saavuttamiseen. Meillä oli visio olla Turun alueen paras kasvattajaseura 2021. Jokainen matkassa mukana ollut voi sydämessään arvioida, miten tässä onnistuimme.

Lopuksi toivotan jokaiselle vielä loppusuoran voimia koronarajoitteiden kanssa. Valoa alkaa pilkistämään horisontista jo!


Liedossa 17.2.2021

Lauri Isotalo
TarU Hockey toiminnanjohtaja



Tarvasjoen Urheilijat Ry

Y-tunnus: 0243142-9


Jäähalli 

Auranmaan tekojaarata Oy

Areenatie 30 

21450 Tarvasjoki